Ruokatarinat: SIMA -live

Ruokatarinat: SIMA -live

21.04.2021

Polkaistaan kevät käyntiin!

Kevät on täällä!
 
Kevään juhlakauden aloittava vappu kolkuttelee jo, siispä teemaan hypätään Ruokatarinat livessäkin. Kippistellään keväälle vadelmasta makunsa saavalla simalla ja leivotaan tippaleivät tällä kertaa kakuksi.
Ruokabloggari Nanna Rintalan vieraaksi saapuu Etelä- ja Keski- Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten toiminanjohtaja Kirsi Varila.
 
Tule siis linjoille Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten Facebook kanavalle ke 21.4. klo 18. 
 
Reseptit:
 

Vadelmasima
4 l

400 g pakastevadelmia
500 g taloussokeria
4 l kiehuvaa vettä
1/5 tl tuorehiivaa (pienen herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

Mittaa jäiset vadelmat ja sokeri astiaan ja kaada päälle kiehuva vesi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva pieneen tilkkaan simaa ja kaada sitten hyvin sekoittaen lopun siman joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.Siivilöi ja pullota sima. Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä sima jääkaapissa. Tiedät siman olevan valmista kun rusinat nousevat pintaan. Tähän kuluu n. 2 vrk.

 

Tippaleipäkakku
8:lle

2 munaa
2 rkl sokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Paistamiseen rypsiöljyä  1 l

Täyte

3 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
100g makeaa, maustettua tuorejuustoa tai rahkaa
600 g tuoreita marjoja

Koristeluun osa marjoista, tomusokeria

Sekoita taikinan ainekset sileäksi.  Laita taikina muoviseen pursotuspussiin tai pakastepussiin, joista voit leikata kärjen/kulman auki pursottamista varten.
Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen.
Pursota kuumaan öljyyn taikinaa ristiin rastiin koko öljyn pinnalle. Kattilan koko määrää siis kakunpohjan koon. Paista kullanruskeaksi. Käännä varovasti ja kun toinenkin puoli on paistunut, nosta talouspaperille valumaan. Anna jäähtyä. taikinasta tulee 3- 4 kakunpohjaa.

Vispaa kerma, mausta sokerilla ja sekoita tuorejuustoon/rahkaan. Täytä kakun välit kermaseoksella ja marjoilla, pienemmät kokonaisina, mutta esim. isot mansikat viipaleina.
Viimeistele siivilöimällä tomusokeria pinnalle.

 

Ruokatarinat -liven järjestää Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat -hanke. Hankkeessa kerätään ruokaan liittyviä tarinoita, tutustu tarkemmin: www.proagria.fi/ruokatarinat
 

 

 

 

Tapahtuman ajankohta: 21.04.2021 18:00 - 18:30
Lähiosoite: Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten Facebook
Postinumero ja -toimipaikka: @epmkn

Jaa

Tapahtuman henkilöt