Ruusukaali-persimonivuoka

Kuva Kati Laszka

4 annosta

1 rs (400 g) ruusukaalia
1 pkt (250 g) varsiparsakaalia
(broccoliini) tai parsakaalin nuppuja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
4 persimonia
0,5 rasiaa (a 250 g) viinirypäleitä
2 hapanta omenaa (esim. Granny Smith)

Kastike
1 dl unikonsiemeniä
1 dl öljyä
4 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl vaahterasiirappia
2 tl vahvaa sinappia
0,5 tl suolaa

1. Valmista ensin kastike. Paahda unikonsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoittaen minuutin verran, kunnes ne alkavat kevyesti poksahdella. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää unikonsiemenet. Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

3. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa huonot päällyslehdet. Halkaise ruusu- ja varsiparsakaalit ja levitä ne laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja ripottele sekaan suola. Paahda uunissa 10 minuuttia.

4. Tällä välin huuhtele persimonit ja rypäleet. Lohko persimonit ja halkaise rypäleet. Laita ne vuokaan kaalien joukkoon ja jatka paahtamista vielä 5–10 minuuttia.

5. Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenat paahdettujen ainesten joukkoon ja nosta tarjolle unikonsiemenkastikkeen kanssa.

 

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut