Ruusukaali-kookoskeitto

Ruusukaalista loihdit maistuvan keiton vaikkapa joulunajan alkuruoaksi

Ruusukaali-kookoskeittoa lautasella
Kuva: Kati Laszka

Ruusukaali-kookoskeitto

6 annosta

1 rasia (400 g) ruusukaalia
2 perunaa (jauhoinen lajike)
1 pieni purjosipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua minttua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 l vettä
1 pieni tlk (n. 2 dl) kookoskermaa
2 dl keitettyjä härkäpapuja tai
kikherneitä

Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa huonot päällyslehdet. Halkaise kaalit. Kuori perunat ja paloittele ne. Halkaise purjo, poista kanta ja kuivahtaneet lehtien kärjet, huuhtele lehtien välit ja hienonna purjo.

Kuumenna öljy ja kuullota ruusukaaleja, perunoita ja purjoa noin viisi minuuttia. Mausta.

Kaada sekaan vesi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää kookoskerma ja pavut, kuumenna kiehuvaksi ja soseuta keitto. 

Tarkista maku ja nosta tarjolle.