Opi hyödyntämään luonnonyrttejä
Asiantuntijat, joilla on poimijakouluttajan oikeudet
Länsi-Suomi: Anna Kari, Mari Mäenpää, Henna Kyyrä
Oulu: Maija Ojalehto
Pirkanmaa: Outi Penttilä
Pohjois-Karjala: Päivi Jokinen
Pohjois-Savo: Marja Niskanen ja Sanna Louna
Koulutusta, kursseja ja luentoja
Maa- ja kotitalousnaisten luonnonyrttiasiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta luonnonyrteistä.
Ruokakursseilla saa monipuolisia elämyksiä luonnonyrttein käytöstä keittiössä. Joko tiedät, miltä maistuvat parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto? Kuusenkerkästä maitohorsmaan -ruokakurssilla tutustutaan kymmeneen villiin vihannekseen – niiden keräämiseen, säilöntään ja käyttöön ruuanvalmistuksessa. Valmistamme erilaisia juomia, välipaloja ja ruokalajeja saatavuuden ja kiinnostuksen mukaan vaikkapa nokkosesta, poimulehdestä, maitohorsmasta ja ketunleivistä. Kursseja järjestetään keväällä ja alkukesästä, kun villivihannekset nousevat maasta. Kurssilla käytetään luonnonyrttejä ja villivihanneksia saatavuuden mukaan.
Luennolla saat tietoa syötäväksi kelpaavista, turvallisista luonnonyrteistä ja villivihanneksista sekä niiden käytöstä ruuanvalmistuksessa.