Vesikirpun savukalasalaatti

Kuva Jouni Ranta

M, G

4–5 annosta

Kastike:
8 rkl               rypsiöljyä
2 rkl               valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
0,5 tl              sitruunapippuria
1 rkl               sokeria

Salaatti:
500 g             keitettyjä perunoita
4                    keitettyä munaa (7 min.)
1 ruukku        jääsalaattia tai tammenlehväsalaattia
puolikas         kurkku
250 g             lämminsavukalaa
0,75 dl           kapriksia

persiljaa tai ruohosipilua

1. Sekoita kastikkeen ainekset.
2. Viipaloi perunat. Lisää puolet kastikkeesta perunoille. Anna maustua puoli tuntia.
3. Lohko munat, revi salaatti, kuutioi kurkku ja perkaa ja paloittele savukala. Valuta kapriksista neste pois.
4. Asettele kaikki ainekset kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan persiljaa tai ruohosipulia. Laita loppu kastike tarjolle erikseen.

Vinkki: Voit käyttää salaattiin myös kylmäsavukirjolohta.  Sitä tarvitset 150 g.

 

Jaa