Palsternakkaterriini punajuurikuoressa

Tarjoa terriini buffetpöydässä tai kasvisruokana

Palsternakkateriini
Kuva; Timo Viljakainen

Palsternakkaterriini punajuurikuoressa

1,5 litran kakkuvuoka

Taikina
1 dl  raastettua punajuurta, josta ylimääräinen neste on puristettu pois
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia

Täyte
500 g palsternakkaa
vettä
suolaa
2 dl ruoka- tai kevytkermaa
3 rkl voita
n. 1 tl suolaa
1/5 tl mustapippuria
2 tl  sokeria
2 rkl perunajauhoja
(1 porkkana)

Kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois.
Nypi vehnäjauho-leivinjauheseokseen rasva. Lisää punajuuriraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Erota n. 1/3 taikinasta ja taputtele se leivinpaperille levyksi kantta varten. Pane tarjottimella jääkaappiin.
Taputtele jauhotetuin käsin loppu taikina voideltuun kakkuvuokaan. Jätä vuoan yläreunasta 1 cm ilman taikinaa. Pane vuoka jääkaappiin.
Keitä paloitellut palsternakat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Käytä halutessasi porkkana terriinin koristeeksi. Keitä kuorittu porkkana melkein kypsäksi. Kuutioi pienen pieniksi kuutioiksi.
Soseuta palsternakka sauvasekoittimella. Jäähdytä haaleaksi. Lisää muut aineet. Sekoita. Maista.
Täytä vuoka palsternakkaterriinillä.
Ohenna tarvittaessa kaulimella kansilevyä. Leikkaa siitä paloja ja siirrä palat kakkuvuokaan kanneksi.
Paista 175 asteessa 45–55 min.
Anna jäähtyä haaleaksi ja kumoa. Tarjoa esim. buffetpöydässä tai kasvisruokana.