Kukkakaali-mansikkasalaatti

Kuva: Sami Piskonen
1 keskikokoinen kukkakaali
puolikas (150 g) kurkku
250 g mansikoita
1 lehtisellerin varsi viipaleina
0,25 vesimelonia kuutioina
krassinkukkia
tuoretta basilikaa
 
 
1. Paloittele kukkakaali annospaloiksi. 
2. Suikaloi kurkku noin 0,5 cm:n vahvuisiksi suikaleiksi. 
3. Perkaa ja halkaise mansikat. 
4. Sekoita kukkakaali, kurkku, mansikat ja vesimelonikuutiot varovasti nostellen tarjoiluastiaan. Tarjoa kastike erikseen. Sopii raikkaaksi lisäkesalaatiksi.
 
Kastike
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl sokeria
hiven suolaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
0,25 tl mustapippurirouhetta
0,25 tl jauhettua inkivääriä
kirveliä tuoreena tai kuvattuna  
1. Sekoita sitruunanmehu, sokeri, suola ja etikka.
2. Kaada öljy ohuena nauhana kastikkeen pintaa koko ajan sekoittaen. 
3. Mausta kastike pippurilla, inkiväärillä ja kirvelillä.
 

Jaa