Keisarillinen salaatti

Kuva: Sami Piskonen
4 paahtoleipäviipaletta
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä 
1–2 valkosipulin kynttä
0,25 tl suolaa
300 g broileria suikaleina
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl paprikajauhetta
1(300 g) keräsalaatti
pala (150 g) tuoretta kurkkua
1 prk raejuustoa
 
Kastike:
1 rkl sitruunamehua
1 dl omenatäysmehua
0,25 dl rypsi- tai oliiviöljyä 
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
0,25 tl suolaa
2 tl kuivattua rakuunaa tai 2 rkl tuoretta  
 
1. Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna pannulla öljy, murskatut valkosipulin kynnet ja suola. Lisää leipäkuutiot ja ruskista kullankeltaisiksi. 
2. Nosta leipäkuutiot pannulta ja lisää broilerisuikaleet. Ruskista kauniin ruskeiksi ja mausta mustapippurilla ja paprikajauheella. 
3. Suikaloi salaatti ja kuutio kurkku. 
4. Kokoa salaatti kerroksittain salaattikulhoon. Ripottele päällimmäiseksi raejuusto. 
5. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.

Jaa