Kalamiehen rukiiset muikut

Kuva Jouni Ranta

4–5 annosta

1 kg               muikkuja
2 dl                ruisjauhoja
ripaus            valkopippuria
1,5–2 tl          suolaa

Paistamiseen:  voita ja rypsiöljyä tai margariinia

Lisäke
170 g             Amerikan pekonia
2                    sipulia
100 g             ruisleipäviipaleita

Tarjoiluun: persiljaa

1. Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Huuhdo kalat ja valuta hyvin.
2. Tee pekonilisäke valmiiksi ja pidä se lämpimänä muikkujen paistamisen ajan: Paista pieniksi kuutioitua pekonia pannulla tai muurikassa, kunnes siitä irtoaa rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli ja pieniksi kuutioitu leipä. Paista seosta, kunnes pekoni ja sipuli kypsyvät ja leipäkuutiot ovat rapeita.
3. Mausta jauhot suolalla ja valkopippurilla. Kääntele kalat jauhoissa. Ruskista rasva pannussa tai muurikassa. Lado kalat pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
4. Tarjoa kalojen ja lisäkkeen lisänä raikasta salaattia ja halutessasi perunoita tai perunamuusia.

Jaa