Kaali-porkkanasalaatti

Kuva Jouni Ranta

n. 5 annosta

1,5 rkl    sitruunamehua tai vaaleaa balsamietikkaa tai valkoviinietikkaa
3 rkl    rypsiöljyä
1 rkl    sokeria
mustapippuria myllystä
1 (150 g)     punasipuli
pala (300 g)    kaalia
2 - 3 (200 g)    porkkanaa

1.    Sekoita kulhon pohjalla sitruunamehu, öljy, sokeri ja mustapippuri. Hienonna sipuli terävällä veitsellä ja laita kastikkeeseen.
2.    Suikaloi kaali hienoiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Leikkaa porkkanat veitsellä tai suikaloi vihannesleikkurilla ohuen ohuiksi suikaleiksi. Voit myös raastaa karkealla terällä. Yhdistä kaikki aineet. Anna makujen tasaantua kylmässä ennen tarjoilua.

Vinkki
* Lisää salaattiin halutessasi esim. omenaa tai kurkkua tulitikkumaisina suikaleita. Vaihtelua saat myös käyttämällä valutettua ananasmurskaa.
* Saatinkastikkeeksi voit valmistaa myös kermaviili- tai kermaviili-kevytmajoneesikastikkeen. Silloinkin punasipuli kannattaa marinoida yllämainitussa kastikkeessa, jota riittää pienempi määrä. 

 

Jaa