Uusin lehti 7/019

Koti ja maaseutu -lehti kävi Sulkavalla katsomassa, miten sujuvat vuorineuvos Reijo Karhiselta metsänraivaustyöt. Ohessa tuli puhuttua paljon suomalaisesta maaseudusta ja sen kehittämisen tärkeydestä.

 

Pirita on osaksi koltta, inarin-saamelainen ja pohjoissaamelainen

Pirita asuu Inarin Koppelossa. Häntä harmittaa, että opettajapulan vuoksi kunta voi tarjota hänelle vain kaksi koltantuntia viikossa. Kieli on hänelle valtavan tärkeä. Se merkitsee  rakkautta ja läheisyyttä. Se on kieli, jota käytetään perheen ja ystävien kanssa arjessa, juhlissa ja leikeissä. 

 

Koivurinteen perhekodissa kannustetaan lapsia liikkumaan

Perheen vanhemmat Heidi ja Ville Lehtinen korostavat, että liikuntaharrastuksen täytyy olla lapselle vapaaehtoista ja sen täytyy tuoda iloa ja energiaa elämään. Tiina Lehmuskosken kirjassa Urheileva lapsi - vastuullinen vanhempi muistutetaan, että lapsen harrastaminen ei saa olla puurtamista sen enempää lapselle itselleen kuin muullekaan perheelle. Esimerkiksi lasten rasitusvammat kertovat siitä, että treenaamisessa ei ole kaikki kohdallaan. 

 

Merimiespihvi hautuu valmiiksi reilussa tunnissa

Lihan käytössä on hyvä huomioidan ympäristötekijät. Suosi luononlaitumella kasvanutta lihaa. Se on tuotettu ilman lisäruokintaa ja lannoitteita. Eläimet hoitavat huomaamattaan laidunalueensa maisemaa ja sen monimuotoisuutta. Käytä liha tarkkaan ja vältä hävikkiä. 

 

 

 

 

 

Jaa