Helpot glögiherkut

Puolukkaglögi
Vahvaa puolukkamehua maustettuna ripauksella hienonnettua mustapippuria sekä kanelitangoilla.

Raaka-aineet: puolukkamehu, mustapippuri, kaneli, fariinisokeri

 

Vaalea inkivääriglögi
2 peukalonpään kokoista palaa inkivääriä
2 dl ruokosokeria
2 dl vettä
2 kpl limeä
3 tähtianista
1 l omenamehua

Mittaa kattilaan kuorittu ja paloiteltu inkivääri, sokeri, vesi, tähtianikset ja raastetut limetinkuoret.
Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kokoon keskilämmöllä n. 10 min. Siivilöi glögisiirappi ja kuumenna se sitten yhdessä omenamehun kanssa.
Lisää lopuksi limen mehu ja tarjoile. Terästä halutessasi.

 

Helpot voitaikinakierteet
Päällystä voitaikina haluamallasi täytteellä. Leikkaa parin sentin suikaleiksi ja kierrä suikaleet kierteelle ja aseta uunipellille.  Voit myös, täytteestä riippuen, kaulita taikinan ohuemmaksi, lisätä täytteet puolelle taikinaa, nostaa toinen puoli kanneksi ja sitten suikaloida ja vääntää kierteelle.

Paista 225–250 asteessa 7-12 min.

Suolaiset:

– paprika (chili) juusto

– anjovis (käytä liemi tai soseuta kala liemeen ja sivele taikinan päälle)

– juustoraaste, metvursti

Makea:

– Aura-päärynä

– luumu, omena, tyrni, marmeladi tai hillo

– sulatettu suklaa

– sokerikaneli seos

 

Juustokeksit
150 g vahvaa juustoraastetta
2 rkl vehnäjauhoja

Sekoita juustoraaste ja vehnäjauho taikinaksi. Pyörittele taikinasta pienen lihapullankokoisia pallukoita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kauniin kullanruskeita.
Anna jäähtyä kokonaan.

 

Dumle-keksit
1 pussi Dumle-karkkeja

Laita Dumle-karkit ilman käärepaperia uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
Anna jäähtyä kokonaan.

 

 

Jaa