Hävikkiviikko 2013 kiinnittää katseet ruokahukkaan

Hävikkiviikkoa vietetään 4. – 10. marraskuuta. Tuolloin niin julkisissa kuin kotikeittiöissä on tarkoitus perehtyä ruuan poisheittämiseen johtaviin syihin ja tukkia näitä ruokajärjestelmän vuotopaikkoja.

Viikon aikana suomalaiset kutsutaan kuuteen tilaisuuteen ympäri Suomen. Kuluttajaliiton ja Maa- ja kotitalousnaisten yhteistyössä toteuttamat Hävikkitapahtumat toteutetaan Porissa, Hyvinkäällä, Oulussa, Pirkkalassa ja Kuopiossa. Helsingissä järjestetään isompi tapahtuma yhteistyössä Motivan, maa- ja metsätalousministeriön ja Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kanssa.

Poimi parhaimmat vinkit Hävikkiviikon aikana

Maa- ja kotitalousnaisten vinkit hukkaruuan vähentämiseen

  1. Annostele sopivasti, ota lisää tarvittaessa.
  2. Säilytä oikein, lue säilytysohjeet pakkauksesta.
  3. Tarkista päiväysmerkinnät, erota parasta ennen- ja viimeinen käyttöpäivä -tuotteet. Käytä vanhenevat ensin.
  4. Tee uusia herkkuja ruuantähteistä ja purkkien lopuista.
  5. Suunnittele ruokaostokset.
  6. Älä osta helposti pilaantuvia ruokia varalle.

Kuluttajaliiton tiedote Hävikkiviikosta.

Hävikkiviikon toteuttaa Kuluttajaliitto kumppaneineen:

  • Agronomiliitto
  • Apetit
  • Arla Ingman
  • Atria
  • Bioferme Oy
  • ETL
  • Haaga-Helia
  • Helsingin ekotukihenkilöt
  • HK-Ruokatalo
  • Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY)
  • HK Scan
  • Huili-lehti
  • Kesko
  • Kotitalousopettajaliitto
  • Kotivinkki / A-lehdet
  • Leipuriliitto
  • Leipätiedotus
  • Lihatiedotus
  • Maa- ja kotitalousnaiset
  • Martat
  • Marthaförbundet
  • Mindo.fi
  • Motiva Oy
  • MTK
  • MTT
  • Orthex
  • Päivittäistavarakauppa ry
  • Raisio
  • Ravintola DeXi, Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy
  • Ruokatieto-yhdistys
  • Saarioinen
  • SAGA Metsä Tissue Oy
  • SOK
  • Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f
  • Turun ekotukihenkilöt
  • Turun seudun jätehuolto
  • Uniresta
  • Vantaan ekotukihenkilöt
  • WWF

 

Jaa