Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset palkitsivat

Johannes Laakso Lappajärveltä teki Etelä-Pohjanmaan Vuoden maisemateon 2015 ja Tuula Saarela Laihialta on Etelä-Pohjanmaan Vuoden maa- ja kotitalousnainen 2015.

Maa- ja kotitalousnaiset palkitsivat

Vuonna 2015 Maa- ja kotitalousnaiset aloittavat vuosittaisen palkitsemisperinteen. Etelä-Pohjanmaan Vuoden maisemateko ja Vuoden maa- ja kotitalousnainen palkittiin maakunnan maa- ja kotitalousnaisten vuosikokouksessa Seinäjoella lauantaina 3.10.

 

Vuoden maisemateko

 

Vuoden maisemateko 2015 -kilpailussa maisemateoksi hyväksyttiin hyvin monenlainen maiseman parantaminen. Vuoden maisemateon tekijäksi Etelä-Pohjanmaalla valittiin Johannes Laakso Lappajärveltä. Hän kilpailee tämän jälkeen valtakunnallisesta Vuoden maisemateko -tittelistä, joka myönnetään lokakuussa.

Johannes Laakson maisematekokohde sijaitsee kylämaisemassa näkyvällä paikalla tien ja järven välissä Lappajärven Itäkylässä. Pitkäjänteinen työ on sisältänyt monta eri vaihetta: näkymien avaamista, rakennusten kunnostamista ja maiseman ennallistamista uutta puustoa istuttamalla. Rakennusten kunnostustyössä on huomioitu perinteinen rakennustapa ja mm. käytetty itse keitettyä punamultamaalia.

MKN maisemapalvelut on tehnyt alueelle vuonna 2013 maisemanhoitosuunnitelman Lappajärven maisemanhoitohankkeessa. Johannes Laakson työ tukee tätä suunnitelmaa ja osoittaa, että suunnitelman toteuttaminen jatkuu ja se on hyödyttänyt koko Lappajärveä. Työ tukee myös Maa- ja kotitalousnaisten valtakunnallista Rannat kuntoon -hankkeen ajatusmaailmaa. Työ on palkitsemisen arvoinen myös siksi, että raivauksen jälkeen maisema on ennallistettu niin, että avautuva näkymä on siisti ja miellyttävä.

Vuoden maisemateon valitsi yksimielisesti raati, johon kuului sekä sanomalehti Ilkan että Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen edustus.

Voittajaa muistetaan Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten lahjakortilla sekä Multasormen tuotepaketilla. Lisäksi kunniamaininnan kilpailussa saa Hanhikosken maa- ja kotitalousnaisten yhdistys.

Vuoden maa- ja kotitalousnainen

Vuoden Maa- ja kotitalousnainen 2015 edistää kilpailusääntöjen mukaan alueellaan Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa, toimii aktiivisesti järjestön hyväksi ja innostaa muita naisia toimintaan mukaan.

Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten piirijohtokunta valitsi yksimielisesti Vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi Tuula Saarelan Laihialta. Hänelle tätä titteliä ehdotti Laihian Jokikylän maa- ja kotitalousseura.

Tuula Saarela on pitkän linjan maa- ja kotitalousnainen. Oman osastonsa johtokuntaan hänet valittiin 1991, minkä jälkeen hän edennyt sihteeriksi ja jo seitsemän vuoden ajaksi yhdistetyksi puheenjohtajaksi ja rahastonhoitajaksi.

Tuula Saarelan vahvuuksia ovat taloudenpito ja muiden innostaminen. Hän huolehtii toiminnan kustannustehokkuudesta ja vilkkaudesta, minkä ansiosta Jokikylän maa- ja kotitalousnaisten toiminta on näkyvää ja aktiivista.

-Energia ja idearikkaus ovat Tuulan valtteja. Tuulalla on myös muita harrastuksia, mutta ystävinä tiedämme, että maa- ja kotitalousnaisten toiminta on lähinnä hänen sydäntään, todetaan ehdotuksessa.

Vuoden Maa- ja kotitalousnainen palkitaan Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten lahjakortilla sekä järjestön omalla taskushaalilla.
 

 

Jaa