Ehdokkaat Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten piirijohtokuntaan vuosikokouksessa 2014

Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten vuosikokous pidetään lauantaina 4.10.2014 klo 10 Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalolla. Kutsu kokoukseen on lähetetty kaikille jäsenjärjestöille sekä julkaistu Ilkka-lehdessä 20.9.2014.

Sääntöjen (§7) mukaan Maa- ja kotitalousnaisten johtokunnan muodostavat puheenjohtaja ja kuusi jäsentä ja heidän henkilökohtaista varajäsentään. Jäsenten ja varajäsenten täytyy olla valintahetkellä alle 63-vuotiaita. Johtokunnan jäsenten toimikausi on kolme vuotta. ProAgria Etelä-Pohjanmaan hallitus nimeää johtokunnan jäsenet marras-joulukuussa Maa- ja kotitalousnaisten johtokunnan esityksestä, ja jäsenten toimikausi alkaa valintaa seuraavan kalenterivuoden alussa. Johtokunnan jäsenistä on erovuorossa vuosittain kolmannes valitsemisjärjestyksen mukaan.

Vuoden 2014 päättyessä johtokunnasta ovat erovuorossa Leena Laine Tervajoelta varajäsenenään Pirkko Ekoluoma Untamalasta ja Mari Yliluoma Untamalasta varajäsenenään Raija Kumpula Kauhajoelta. Mari Yliluoma on ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä.

 

Määräaikaan (lauantaihin 27.9.) mennessä piirikeskuksen johtokuntaan on esitetty seuraavia ehdokkaita:

 • Outi Hantula, Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten järjestö ry
  Esittävän järjestön perustelut: "Outi on hyvä organisoija, kekseliäs, idearikas, löytää uusia tapoja toimia, uusia kohteita toiminnalle, vierailuille, kurssikohteita. Rohkea. Helposti lähestyttävissä ja hänellä on kuuntelemisen taito. Omalla tavallaan vaatimaton, mutta teot puhuvat puolestaan. Kolmannen polven maatalousnainen ja Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten jäsen 2005, varapuheenjohtaja 2008, puheenjohtaja 2009 alkaen. Agrologi/maatalousyrittäjä."
   
 • Hanna Helander, Ylistaron maaseutunaiset ry / Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset
  Esittävän järjestön perustelut: "Luottamustehtävät: Hanhikosken maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja, Ylistaron maaseutunaisten johtokunnan jäsen, YKV:n suunnistusjaoston jäsen (naisten vastaava), Hanhikosken kyläseuran hallituksen jäsen."
   
 • Leena Laine, Laihian maaseutunaiset ry
  Esittely: "41-vuotias maitotilan emäntä Isostakyröstä.  Perheeseen kuuluu mies ja neljä lasta. Vapaa-aikana harrastaa koiran kanssa lenkkeilyä ja isännän kanssa rullaluistelua.  Isonkyrön keskikunnan maaseutunaisten johtokunnassa mukana vuodesta 2006, nyt yhdistyksen varapuheenjohtaja ja kalustonhoitaja. Piirijohtokunnassa ollut yhden kauden varajäsenenä ja yhden kauden varsinaisena jäsenenä. Lisäksi kuuluu Itikka-osuuskunnan edustajistoon. Maatila on MTK:n kummitila, joka ottaa vastaan koululaisia maalta ja kaupungista kertoen, mistä maito tulee. Ollut myös erilaisissa messutapahtumissa puhumassa suomalaisen ruuan puolesta."

   

 

Jaa